Kranyo sakral terapi, vücudun kafatası ve bel kemiği bölgesinin, kemikler, sinirler, sıvılar ve bağ dokularını kapsayan, kranyosakral sistemi dengelemek için çok hafif dokunuşlar kullanan bütünsel bir iyileştirme uygulamasıdır.

Biyodinamik yaklaşım ise insan bedenine kendi kendini iyileştirebilir olması yönünden yaklaşır. Bu yaklaşıma göre, vücudun kendi iç dinamik işleyişinin doğru yönlendirilmesiyle, insan bedeni kendi kendini iyileştirebilir ve sorun olarak görünen konularda tam ve bütüncül şifaya ulaşılabilir.

BKST Biyodinamik Kranyo Sakral Terapi  19.yy da Andrew Taylow Still’in osteopatik tedavi sisteminden ortaya çıkmış ve zaman içinde William G.Sutherland tarafından kranial osteopati haline getirilmiştir.

Bu sistemi herkesin anlayabilmesi ve uygulayabilmesine yönelik hale getiren ise John E. Upledger ‘dır. Upledger’ın tüm deneyimleri ve bilgileriyle geliştirdiği model,biyodinamik yaklaşımla kişilere kendi bedenlerinin iyileştirici kapasitelerini kullanmalarına yardımcı olmayı amaçlar.

BKST  kranyal sistemle ilgilenir. Bu sistem, dura mata adı verilen, vücudun derinlerindeki bağ dokusunun aralıksız bir zarıyla birbirine bağlı olan kafatası, omurga ve kuyruk sokumunu içerir. Dura mata aynı zamanda beyin ve merkezi sinir sisteminin de etrafını çevirmektedir.

BKST aynı zamanda vücuttan ve zihinden, travmanın kalıcı etkilerini ve “dokularda kilitli kalan” yaralanmaları çıkarmak için uygulanabilir.

Başlıca yardımcı olduğu konular

Migren
Diğer baş ağrıları
Dikkat eksikliği
Hiperaktivite bozukluğu
Kronik orta kulak iltihabı
Otizm
Fibromiyalji
Kalp hastalıkları
Osteoartrit
Akciğer iltihabı
Romatizmal eklem iltihabı
Kronik sinüs enfeksiyonları
Gastroenteritides (mide ve bağırsak yangısı)
Kronik yorgunluk sendromu
Sırt ağrısı
Adet düzensizliği
Gözlerde işlev bozukluğu
Depresyon
Boyun incinmesi
Merkezi sinir sistemi bozuklukları ve buna bağlı olan diğer konular

Uygulayıcı İlker Gönülkırmaz